Kaikki Ranuan eläinpuiston eläimet elävät luonnostaan pohjoisessa, arktisissa olosuhteissa.
’’Talvella eläimemme ovatkin aktiivisimmillaan. Ne nauttivat lumesta ja pakkasesta’’, kertoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Riina Silvennoinen.
Ranuan eläinpuistossa asuu yhteensä noin 50 pohjoista ja arktista eläinlajia ja 150 eläinyksilöä. Suomen suurpedot eli ilvekset, sudet, ruskeakarhut ja ahmat ovat kaikki mukana. Eläinpuistossa on Suomen ainoa jääkarhu sekä hirviä, poroja, naaleja ja myrskihärkiä, uusimpina tulokkaina myös erittäin uhanalaisia villiaaseja. Siellä tapaa pohjoisia lintuja, jyrsijöitä ja myös vesistöjen asukkeja, kuten saukkoja ja vesikkoja. Metsämyyriäkin juosta vilistää. Näätäeläimet ja pienjyrsijät asustavat sisätiloissa, samoin muuttolinnut talvisin.
Yleisö saa nauttia aitauksissa olevista eläimistä reilun kolmen kilometrin katselumatkalla opastetusti tai omatoimisesti. Ruokintanäytöksiä ja eläinesittelyjä on matkailusesonkien aikana päivittäin.
’’Aitaukset tarjoavat eläimille myös piilopaikkoja ja valinnan mahdollisuuksia. Joskus ne haluavat olla omissa oloissaan, syödä tai nukkua. Toisinaan ne haluavat tarkkailla ympäristöään tai leikkiä – joko yksin tai yhdessä’’, Riina kertoo.
Ravinnoksi eläinpuiston asukeille valmistetaan rehukeittiössä lajinmukaista ruokaa.
